sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Lisää medaljonkeja


Olen ihan koukussa näiden medaljonkien tekemiseen. Tämä on suosikkini tämänastisista. Koska pakkomielle on iskenyt niin pahasti niin lisäähän näitä on tulossa...

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Persikkaista


Kiinalaisia persikkaisia Kasumi tyylisiä makeanvedenhelmiä seuranaan erä kiviä. Innostuin kovasti Art Deco väripaleteista näitä tehdessäni. Rullaamalla alas löydät uutena tulokkaana linkin Polyvoreen, jossa erilaisten kuvayhdistelmien tekeminen on melko koukuttavaa. Mutta varoitan, siihen jää koukkuun :)

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Huutokauppa
Korutiimimme Etsy's Best Kept Secrets järjestää ensimmäisen huutokauppansa tänä juhannuksena. Nyt sinulla on mahdollisuus huutaa kauniita koruja taitavilta koruntekijöiltä, mahdollisesti edulliseen hintaan, jos onni käy. Tuotto menee hyväntekeväisyyteen. Kaikki toiminta tapahtuu Facebookissa. Tervetuloa tutustumaan!

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Belle PerlesOlen avannut pienen ylijäämämateriaalien myyntikaupan Etsyyn. Tarkoituksena on  päästä ylimääräisistä eroon, ei tehdä suurta voittoa materiaaleilla. Päivittelen sinne uusi materiaaleja aina, kun ehdin.

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Uutta vanhaa


Kaikissa koruissa käytetty Vintage messinkiä ja hopeaa. Vasemmalla ylhäällä olevat tein alunperin jo viime vuonna, mutta löysin nyt materiaaleja jemmasta ja tein niitä uudelleen.  Oikealla alhaalla olevat saivat seurakseen rustiikkiset makeanveden helmet. Molemmat ovat nappikorviksia.


Nämä lehdet ovat ehdottomia suosikkejani. Alla on viime vuonna tekemäni helmikorvikset ja tuossa yläpuolella tämän viikonlopun ruusuversiot. En kyllä nyt osaa valita suosikkiani näistä. Lehtiä on vielä jäljellä joten pitää suunnitella vielä uusia versioita näistä :)

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Izan uusi ohje


Iza on julkaissut uuden ohjeen Butterfly korustaan. Iza käsittelee tässä ohjeessaan mm. sterling hopean ja hienohopean eroja ja antaa muutenkin vinkkejä hopean käsittelyyn. Kannattaa katsastaa!

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Yksinkertainen on kaunista


Joskus koru ei kaipaa muuta kuin pienen, kauniin kapussin ja ympärilleen hieman rustiikkista metallia. Yksinkertainen ja siro riipus vintage Swarovski kapussista (jet sävyinen, keskellä istutettu kristalli) ja  -messingistä. Olen tehnyt jo samanlaisen huurretusta valkoisesta kapussista, laitetaan siitä kuvia myöhemmin. Nyt viikonlopun viettoon!!

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Keskeneräisiä töitä


Näistä olin täysin innoissani, kun löysin ne!  Valitettavasti myyjällä ei ollut kuin nämä ja kuusi sinistä kristallia, joten täytyy harkita tarkkaan mihin näitä raaskiin käyttää. Ovat siis Vintage Swarovskia, keskellä kristalli kullatussa istutuksessa.


Tämä messinkiosa on vanhimpia, mitä minulla on. Ikä on 50-100 vuoden välillä, mitä luultavammin 1900 luvun alkupuolelta. Osa on jo patinoitunut mukavasti ajan saatossa. Itse riipus on ollut valmis jo pidempään, mutta taistelen edelleen sen kanssa, miten ketjun toteutan. Vaihtoehtoina itselläni on joko mustat kivet tai valkoiset helmet (edelleen olen mustien kannalla), vaihtoehtoja ja ideoita otetaan vastaan!Tämäkin messinki medaljonki on vintagea. Keskusosa alkaa olla valmis, sen jälkeen koru kaipaa vielä ketjun, jonka olen suunnitellut valkoisista helmistä. Medaljonki on massiivinen, mutta siro.


Tämä työ itse asiassa hieman edistyikin jo pidemmälle tänään ja luultavasti valmistuu ylläolevista ensimmäisenä (jos ei mielenkiinno herpaannu hetkeksi ja siirry muuhun työhön).  Tästäkin tulee medaljonki ja ketju luultavasti toteutuu Swarovskin Vintage lasihelmistä. Ajattelin huomenna kokeilla miten ne istuvat yhteen.

Tällä hetkellä aika vain kuluu täysin muihin juttuihin, viikonloppuna miehen kanssa levytin varaston kattoa, pääsin ihan miesten hommiin :) Lisäksi siistin pihaa ja kävin hankkimassa kukkia ja kasveja hieman väriä tuomaan :) Nyt alkaa jo näyttää siltä, että pihalla on kiva nauttia kesästä!

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Iza Malczyk

 


Myös mieheni arvostaa kaikkia kädentaitoja, kuten olen jo kertonut moneen kertaan :). Itse hän tosin korujen sijasta keskittyy mm. puukkojen keräämiseen, mutta minä olen matkan varrella hankkinut hänelle myös muutamia uniikkeja koruja lahjaksi. Tänä vuonna ajattelin lähestyä aiheen kanssa Izaa, luultavasti taitavinta kieputtelukorujen tekijää maailmassa. Hänellä on ihmeellinen taito taivuttaa hopea mitä uskomattomampiin, myös kolmiulotteisiin, muotoihin. Lisäksi minua on aina hämmästyttänyt se, miten hän saa villistä ja vapaasta hopeasta kaikin puolin symmetrisiä ja huoliteltuja koruja. Tätä ominaisuutta en ole tavannut kenessäkään muussa kieputtelukorujen tekijässä: koruissa näkyy yleensä pieni epäsymmetria ja kädenjälki.

Kieputtelukorut usein mielletään melko naisellisiksi, joten varmuuden vuoksi kysyin mieheltäni, mitä hän on mieltä ajatuksesta. Eikä kahta kertaa tarvinnut kysyä. Mieheni on ihaillut Izan minulle tekemiä koruja pitkään, joten valinta oli helppo. Aluksi selvitin hieman mieheltäni minkä tyylistä korua hän haluaisi ja käännyin sen jälkeen Izan puoleen. Itse asiassa ajatus korusta muuttui täysin matkan varrella, koska Izalla oli todella hyviä ideoita korun toteuttamiseen, kuinkas muutenkaan. Hänellä oli täydellinen taito muuttaa kieputeltu koru maskuliiniseksi massiivisemman kieputtelun ja teollisemman suunnittelun pohjalta. Aluksi mietimme kiven istutusta keskelle, mutta päädyimme Izan suosituksesta Riveting tekniikalla istutettuun kiveen, joka tuo lisää maskuliinisuutta koruun. Samoin paksu nahkanyöri antaa lisää ilmettä.

Suunnittelijan huomaavaisuudesta kielii myös se, että valmis koru nimettiin saajan mukaan suomalaisella nimellä sekä paketissa olleella suomenkielisellä syntymäpäivätoivotuksella. Täydellinen lahjanosto prosessi on siis valmis ja koru jo saajan kaulassa. Ja sekä ostaja että saaja ovat extra tyytyväisiä! Ja myös koruntekijä kertomansa mukaan nautti siitä, että sai vaihteeksi tehdä naisellisempien korujen sijaan jotakin maskuliinisempaa :)

Iza saakin nyt kunnian aloittaa haastattelusarjan, ja kertoa teille hieman enemmän itsestään, työstään ja muista hänelle tärkeistä asioista. Nauttikaa!!Iza Malczyk: The interview


1. Tell us a bit about yourself and your art

I'm 34, a mother of one and a wife to a wonderful husband. I've always found
pleasure in designing and creating clothes, bags, jewellery - everything you
can call fashion. My grandmother who raised me was constantly playing with
yarn, creating wonders out of it and she passed this passion on to me. About
7 years ago I've found pictures of wire-wrapping jewellery in the internet
and it immediately sucked me in. I've been playing with this technique and
developing it for the last few years and growing in recognition in my style.

2. Apart from creating things, what do you do?

Together with my husband we run an online multi-artist gallery
www.trendymania.pl - we'll be celebrating 5th anniversary of Trendymania
this year and we're planning to develop a similar international website soon


3. Where does your inspiration come from?

I guess it's like with most of creative souls - I find interesting and
inspiring spirits in everything that surrounds me. Music, movies, nature,
people... I often find beauty in things which seem to be ugly, imperfect,
awkward and unusual. This may be the reason why my jewellery is described by
many as dark, mysterious and sometimes difficult in understanding.

4. What does handmade mean to you?

In today's world defined by consumption and mass production, handmade is a
way of expressing one's style, emotions, individuality. It's almost
impossible to create two identical objects with your own hands, hence
everything handmade is also unique, one-of-a-kind. Whether it is a grand
piece of art cherished and admired by people all over the world or just
something small, made to satisfy your own needs - a pair of simple earrings,
a crocheted scarf, etc. - it always is a powerful medium to show the real
you in a way words or gestures cannot express.

5. Who has been most influential in your craft?

My grandmother. And also all the great names in wire-wrapped jewellery: Eni Oken, Connie Fox, Sharylin Miller and my fellow artists presenting their works in Trendymania: Mgypsy, Joanna Watracz, Alabama, Magdalena Borejko, Evora and so many more. I admire all creative souls who through their works express a recognized, well-defined character and style.

6. What handmade possession do you most cherish?

I guess it would be a necklace I made of Mgypsy's earrings. That's a funny
story - Iza (Mgypsy) sent me a pair of earrings (some really great and
unique design) and since I'm not an earrings girl I knew I had to make a
pendant out of them to be able to cherish them every they. And so I
developed the earrings into a flowery-like shape and now I proudly wear a
piece where two artistic souls are bound together .

7. Where would you like to be in ten years?

I'd like to be able to keep doing what I do but in my dreams I see me and my
family living in some quiet countryside. Living in a city on the suburbs of
the capital is becoming more and more frustrating - I don't seem to
understand the pace of life here and get on well with our neighbours' ideas
of living. As time goes by I realise more and more clearly that I need it
peaceful and quiet, close to nature to achieve the state of inspiring
serenity.

-Iza-

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Riipuksia ja medaljonkeja

Vaihteeksi jotakin omia töitä! Tänä vuonna intohimon kohteena ovat riipukset ja medaljongit. Niitä on tullut jo tehtyä kasapäin ja lisää on koko ajan tulossa. Materiaaleina olen käyttänyt vintage swarovskia, messinkiä (uutta ja aitoa vintagea), hopeaa ja kullattua metallia. Näitä on aivan mielettömän hauska tehdä! Yllä punainen versio vintage messinki ketjulla, jossa on linkkeinä värikkäitä lasihelmiä.


Musta sopii aina kaiken kanssa :) Tämä on yksi henkilökohtaisista lemppareistani ja ollut jo kovassa käytössä.


Luonnollisia sävyjä, ruskeaa/hiekka, kirkasta, valkoista. Helmi on aivan uskomattoman kaunis barokkihelmi.


Tämä on roikkunut kaulassani jo useita päiviä. Sävyt ovat rauhallisia, mutta kristallit tuovat ylellistä tuntua sopivasti.