sunnuntai 26. elokuuta 2012

Tampere


Olemme yrittäneet tutustua kesän aikana uuteen kotikaupunkiimme, eikä tehtävä onneksi näytä loppuvan vielä pitkään aikaan. Tänään kävimme kolmen tunnin mittaisella kävelyllä Pyynikillä ja Pispalassa. Vaikka olemme kierrelleet siellä jo useaan kertaan, tuntuu siltä, että edelleen on niin paljon näkemättä. Yllä kuitenkin kuva lähipuistostamme matkalla Pyynikille.  


Pyynikkihän on todellinen kuntoilijan unelma. Portaita ja ylös kavuttavaa mäkeä riittää kyllä. Kuvassa portaat, jotka nousevat Pyhäjärven rannasta kohti Pyynikkiä. Näissä saa itsensä hyvin helposti hapoille. Ja tässähän on vasta murto-osa portaista kavutessa kohti Pyynikin harjua.


Ja mitäs muuta Pispalassa olisi kuin portaita (ihanien talojen lisäksi)? Täällä voi helposti kuluttaa tunnin jos toisenkin näitä kapuamalla ja katselemalla ympärilleen. Hyvää sielunravintoa, suosittelen lämpimästi.


Tämä paikka on kaunis, mutta tulen aina jotenkin surulliseksi siellä. Paikka on jotenkin aina niin yksinäinen (sijaitsee Pyynikin kesäteatterin vieressä). Pudonneet lehdet kertovat saapuvasta syksystä. Tuntuukin uskomattomalta, että kesä alkaa olla jo ohi. Mutta innolla jo odotan, että saan kaivaa villasukat esiin!


Pispalassa oli tänään ilo nähdä tämä vanha bussi. Mäkiosuuksilla kyllä piti jännittää ja miettiä, että pitääkö mennä tuuppaamaan, sen verran vaivalloista meno tuntui olevan Pyynikin ja Pispalan jyrkillä teillä. Nostalgista.


Pispalasta löytyi myös metsän keskeltä vanhoja junaraiteita. Missähän käytössä nämä ovat olleet tai ovat tälläkin hetkellä?


Pihlajanmarjoja näyttäisi tulevan paljon tänä vuonna, kaikki puut ovat täynnä oranssin eri sävyjä. Tässä vaaleimpia terttuja Pispalan rannalta.


Uskokaa tai älkää, mutta tuon vihreän peiton alta löytyy vanha kaksikerroksinen puutalo Pispalassa. Kerrassaan hurmaava :)

Kuvia olisi vaikka kuinka paljon lisää ja tarinoita jaettavana moninkerroin. Mutta jatketaan joku toinen päivä ja nautitaan vielä sunnuntai illasta ennen viikon alkua :)