maanantai 27. tammikuuta 2014

Shabby chic korvakorut, OHJE osa I


Valmiit korvakorut


Ajattelin tehdä kanssanne helpot helmikirjaillut Shabby chic tyyliset korvakorut. Shabby chic tyyliin liitetään yleensä kuluneen näköiset (joko uudet tai oikeasti vanhat) materiaalit,vaaleat ja  pastelli sävyt sekä kukkakuosit. Voisi ehkä sanoa, että tyyli on pehmeä, maalaisromanttinen vintage tyyli.


Ensin pitää tietysti valita materiaalit. Tähän työhön tarvitset liimaa (itse käytin E6000, muutkin käy), neuloja ja lankaa helmikirjailuun, jonkin pohjamateriaalin, johon itse työn kirjailet ja esimerkiksi pehmeää taustakangasta, jolla työ viimeistellään. Koruja voisi kirjailla myös nahkaan, kuten esimerkiksi näissä koruissa olen tehnyt. Nyt päätin kuitenkin käyttää ohuempaa materiaalia. Erilaisia taustamateriaalejakin on markkinoilla, mutta minulla on iso kassillinen hankittuna neutraalia huonekalujen verhoilukangasta, joka sopii tähän tarkoitukseen. Edullista ja neutraali sävy sopii kyllä työhön kuin työhön.


Ja sitten itse muihin materiaaleihin. Keskelle valitsin vintage tyyliset lilan ja keltaisen sävyiset ruusukapussit. Kirjailussa käytin keltaisia 11/0 kokoisia delica helmiä. Itse pidän delica helmistä enemmän verrattuna siemenhelmiin. Mielestäni ne ovat jotenkin tasakokoisempia ja niillä saa nätimmän ja siistimmän lopputuloksen. Makuasioita tietysti, kuten kaikki muukin. Opaakin sävyiset delicat koen hieman tylsinä, joten itse yleensä valitsen muiden materiaalien rinnalle "luster", "AB" tai "rainbow" helmiä eli jonkin kiiltokäsitellyn helmen.Näiden pikkuhelmien kohdalla olen huomannut, että vaikka sinulla olisi kuinka suuri kokoelma niitä eri sävyissä, aina juuri se, mitä tarvitset juuri nyt, puuttuu.


Rakastan tsekkiläisiä lasihelmiä. Valitettavasti niissä hintataso on eri kuin Kiinalaisissa, mutta mielestäni laatukin on eri luokkaa. Olin aluksi kahden vaiheilla valitsisinko antiikki messinki sävyiset pisarat vai huurretut vaalean lilat. Nuo vaalean lilan sävyiset ovat ilmeisesti jonkinlaista sävyä vaihtavaa, koska eri valossa ne ovat enemmän lilan sävyiset tai siniset. Kapussien vieressä kuitenkin ovat selvästi lilat, joten nämä olisivat olleet hyvä vaihtoehto myös, riippuen valitusta metallista.


Vielä tarvitaan korvakorukoukut ja pieniä renkaita. Kuvassa olevat ovat raakamessinkiä, mutta kaikki muutkin käyvät, oman maun mukaan. Nämä tuovat työhön lisää vintagetyyliä, joten siksi pädyin näihin. Toinen vaihtoehto voisi olla vaikka kirkas tai patinoitu hopea. Hopean kanssa olisin varmasti päätynyt myös lilan sävyisiin pisaroihin. Sävyltään nämä lämpimän sävyiset sopivat tähän työhön mielestäni paremmin.

Materiaalit:
pohjakangas tms
taustakangas tms
kapussi
siemenhelmiä
lasipisarat
lankaa
liimaa
korvakorukoukut
metallirenkaita

Välineet:
korupihdit
siemenhelmitöihin tarkoitettu neula

Ja nyt, kun materiaalit on valittu, pääsemme itse asiaan. Toisessa osassa pääsemme korvakorujen tekoon! Palataan siis pian asiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun vierailustasi!