maanantai 27. tammikuuta 2014

Shabby chic korvakorut, OHJE osa II


Kun olet saanut materiaalit valittua, voit aloittaa korvakorujen tekemisen liimaamalla valitsemasi kapussin kiinni pohjamateriaaliin. Anna kuivua riittävän kauan. Pohjamateriaali ei tässä työssä tule pahemmin näkyviin, joten mielestäni sen värillä ei ole merkitystä. Jos kuitenkin haluat valkoisesta pohjamateriaalista keltaisen, se onnistuu vaikkapa tussilla värittämällä.

 Kirjo valitsemallasi langalla helmet kaksi tai kolme kerrallaan kapussin viereen. Väri ei näy selvästi helmien takaa, mutta itse valitsin keltaisen tähän työhön. Itse aina palaan yhden tai kaksi helmeä taaksepäin ja vien langan uudelleen jäljellä olevien helmien läpi. Ja samalla lailla koko kapussi ympäri. Yhden kierroksen jälkeen vien langan vielä useamman kerran kaikkien helmien läpi. Helmet asettuvat näin nätimmin paikoilleen eikä toisaalta ole vaaraa työn purkaantumiselle, jos lanka joskus jostakin kohtaa menisi poikki.


Kun kaikki helmet on ommeltu kapussin ympärille, leikkaa ylimääräinen pohjamateriaali pois noudattaen helmien linjaa. Sakset voivat kulkea helmissä kiinni, jolloin leikkauksesta tulee tasainen eikä tule leikattua pois liikaa tai liian vähän. Kaikkien materiaalien tulisi olla samassa linjassa leikatussa reunassa. Vasemmalla kuvassa valmiiksi ommeltu ja leikattu osa ja oikealla keskeneräinen työ.


Kun olet saanut kirjailtua ja leikattua molemmat korvakorun osat, piirrä ympyrä valmista korunosaa apuna käyttäen valitsemaasi taustakankaaseen. Huomioi, että piirrät ympyrän kankaan nurjalle puolelle, jottei kynän jälkeä jää vahingossa näkyviin valmiiseen työhön. Leikkaa ympyrät irti. Näin saat varmistettua oikean kokoisen taustan korvakoruille, joka jää näkyviin korun takapuolelle. Varmista vielä, että ympyrät ovat oikean kokoiset ja tarvittaessa vielä viimeistele niitä saksilla.


Kun taustamateriaalit ovat valmiina odottamassa, kirjo renkaat työn ylä- ja alareunaan kiinni. Itse kiinnitän ne useammalla pistolla, jottei ole vaaraa purkaantumisesta. Huomioi, että kiinnität ne haluamaasi kohtaan kapussiin nähden ja symmetrisesti molempiin korunosiin.


Kun renkaat ovat kiinni korvakoruissa, liimaa taustakangas paikoilleen. Se peittää taustan ja antaa sille siistin ilmeen. Kun osat ovat kuivuneet, voit viimeistellä työn. Korupihtejä tms. apuna käyttäen kiinnitä korvakorukoukut ja lasipisarat paikoilleen. Ja korvakorut ovat valmiit!


Korvakorut voisi viimeistellä vielä kirjomalla reunaan siemenhelmet, kuten olen näissä nappikorvakoruissa tehnyt. Näihin riippuviin korvakoruihin halusin kuitenkin riittävän kevyen tunnun ja selkeät linjat romanttisten materiaalien rinnalle, joten jätin reunat kirjomatta. Molempia tapoja käytetään yleisesti.


Kuva on ladattu Pinterestistä

Edellisen kirjoituksen myötä huomasin, että nämäkin korvakorut sopivat myös hyvin Pantonen tämän kevään värikarttaan: sävyt Violet tulip ja Freesia löytyvät Shabby chic korvakoruistamme. Kevättä odotellessa!

Jos haluat saada yllä olevat korvakorut itsellesi, käy klikkaamassa blogin oikeaa laitaa ja ala seuraamaan blogia, kerro arvonnasta ystävillesi omassa blogissasi tai Facebookissa sekä jätä kommentti tämän kirjoituksen alle. Arvon voittajan lauantaina 1.2.2014 ja ilmoitan nimen täällä blogissa. Onnea arvontaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun vierailustasi!