keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Yksinkertaisia korvakoruja


Ennen joulua tein kasan yksinkertaisia korvakoruja hopeasta ja todella kauniista ruusuhiontaisista pisaroista: sekä päärynän että ns. epäsäännöllisen muotoisista. Olen hiotuttanut kivet itselleni omia töitäni varten, jolloin sain juuri sen malliset ja kokoiset kivet kuin halusin. Perinteisesti näissä korukivissä on ohuemmat poraukset ripustukselle tai metallilangalle, joten nyt sain myös reiän halutun kokoiseksi. Ylhäällä virheettömät ruusukvartsikorvakorut.


Persikka kvartsi


Harmaa kuukivi


Kuukivi on yksi krantuimmista kuvattavista kivistä. Kauniin kiven sisältämän välkkeen tallentaminen tuntuu aika ajoin olevan lähes avaruustiedettä. Yllä oleviin kuviin sain sitä kuitenkin vähän mukaan. Valon osuessa kiven hiontaan se herää eloon.

Kuukivi on itselleni ns. uusi musta. En ole koskaan niin välittänyt rainbow eli sateenkaari kuukivestä, mutta nämä harmaat ja valkoiset ja myöskin persikkainen kuukivi, jossa on sisällä kaunista kiiltoa, on ehdoton suosikkini. Varsinkin, jos sattuu löytämään kiviä hyvälaatuisena ja kauniisti hiottuna.

Pidän tästä yksinkertaisesta korumallista useammastakin syystä. Se on riittävän yksinkertainen käytettäväksi arkeen, mutta kivien suuremman koon ja hionnan laadun vuoksi sopii myös hyvin juhlaan. Eli yksinkertaisuudessaan hyvin  monikäyttöinen malli. Nyt vain odotetaan aikaa, jolloin poika antaa korvakorujen olla rauhassa, jotta uskaltaa taas ihan päivittäin alkaa käyttämään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun vierailustasi!