sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Swarovskia ja hienohopeaa


Jälleen yksinkertaiset korvakorut. Tällä kertaa Swarovskin 18 mm Rivoli nimiset kirkkaat kristallit ja hienohopeaa. Syy miksi olen käyttänyt näissä yksinkertaisissa korvakoruissa hienohopeaa sterling hopean sijaan  on hyvin yksinkertainen.


Itsetehtyjen sterling hopeisten korupiikkien palloista tulee aina rosoiset, joka minun mielestäni näyttää yksinkertaisesti rumalta. Jos korupiikit patinoisi ihan mustaksi, se ei erottuisi niin hyvin, mutta näissä kirkkaissa rosoisuus näkyy todella selvästi.


Hienohopea toki on pehmeämpää, joten se vaatii enemmän työtä. Itse teen aina ensin korupiikit ja sen jälkeen käytän ne hopearummussa, jossa ne jo kovettuvat jonkin verran kiillottuessaan. Kun korupiikkiä kiertää oman pituusakselinsa ympäri, se myös kovettaa hopean, joka on hyvä kikka hopean kanssa työskennellessä. Lopuksi valmiit korvakorukoukut vielä vasaroidaan, jonka jälkeen pehmeys alkaakin olla jo kadonnut.

Eli yllättävän paljon työvaiheita kuitenkin tällaisen korvakoruparin tekemiseen vaaditaan:

korupiikin teko 
korupiikin rummutus
korupiikin työstö kovemmaksi
korvakorukoukun tekeminen
korvakorukoukun vasarointi
viilaus 
(korvakorukoukun pään voisi silottaa myös hienoisesti tohottamalla, niin ettei vielä synny palloa, mutta hopea alkaa hieman sulaa)

Huomenna alkaa jälleen uusi viikko, toivottavasti se on meille kaikille inspiroiva käsitöiden suhteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun vierailustasi!