torstai 20. maaliskuuta 2014

Inspiraation lähteet  Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, saan inspiraationi tekemiseen kaikesta ympärillä olevasta. Olen vahvasti visuaalinen ihminen ja värit ovat tärkeitä minulle. Mietin juuri eilen illalla, että en osta enkä ole tällä hetkellä tilannut ainottakaan korujen tekemiseen liityvää lehteä. Sen sijaan ostan ja tilaan muita käsityölehtiä ja sisustuslehtiä pilvin pimein. Ja kuitenkin viime vuosina käsillä tekeminen on painottunut juuri koruihin.

Kun lehti tipahtaa luukusta, yleensä pelkästään kannen ihastelemiseen kuluu aikaa. Sen jälkeen selaan lehteä useita kertoja läpi vain kuvia katsellen ja niiden tunnelmasta nauttien. Menee päiviä, jos ei viikkoja, ennenkuin alan lukea, mitä artikkelit pitävät sisällään. 

Aiemmin, kun matkustin paljon mm. jatko-opintojen vuoksi, junassa selailemani lehdet olivat aina ihan hiirenkorvilla ja täynnä piirustuksia ja kirjoituksia eli suunnitelmia ja luonnoksia koruista ja muista ideoista. Junamatkat kuluivat sukkelaan, kun ideoin lehdet täyteen milloin mistäkin aiheesta.

Samalla tavalla olen Pinterestin suurkuluttaja. Nautin selatessani värikkäitä kuvia etenkin kukista, luonnosta, herkullisista ruuista, erilaisista ympäristöistä ja sisustuksesta. Samalla mieli työskentelee ja saa uusia ideoita toteutettavaksi. Nykyisin luonnosvihko kulkee edelleenkin mukana joka paikassa, ja jos se sattuu unohtumaan, niin onhan aina jotakin paperin nurkkaa, mihin ideat voi tallentaa. Lisäksi puhelimeen on alkanut kertyä muistioita kaikesta siitä, mitä olisi kiva toteuttaa. Meillä kaikilla varmastikin on tietty värimaailmansa, joka luonnostaan vetää meitä puoleensa. Itselläni se keskittyy enemmänkin kylmien sävyjen puolelle, kuten harmaaseen sekä pastelleihin. Olen aina vierastanut lämpimiä sävyjä sekä tummia sävyjä kuten metsänvihreää ja tummaa joulunpunaista.

Ja yleensä ne ideatkin sitten pyörivät näiden sävyjen ympärillä. Tällöin koen olevani eniten luovalla alueella, itselleni vieraat sävyt ainakin minun kohdallani herkästi tappavat luovuuden ja tekemisestä tulee pakonomaista. Ja sillä tavalla ei yleensä synny yhtään mitään. 

Minkä ilon koinkaan, kun jokin aika sitten postiluukusta tipahti uusi Suuri Käsityö lehti. Kansi oli kuin minua varten.Yksi ikisuosikeistani on ollut harmaan ja vaaleanpunaisen yhdistelmä. Kannessa se oli lisätty vielä raikkaaseen valkoiseen, joka inspiroi heti tekemään kasan päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja yksinkertaisia rannekoruja. Rannekoruihin käytin valkoisia, erisävyisiä vaaleanpunaisia ja harmaita lasihelmiä sekä kirkkaita hopeafoliohelmiä eri kokoisina ja mallisina. Korut sointuvat kaikki hyvin yhteen, mutta niistä saa helposti monia erilaisia yhdistelmiä jättämällä jonkin sävyn pois. Ja korut tulevat yhdistymään valkoisiin/vaaleisiin vaatteisiin.

Ja koska nyt minulla on hetki aikaa pikkupomon ollessa päikkäreillä, taidankin sukeltaa lehtien maailmaan mielikuvistumatkalle. Inspiroivaa viikkoa!

xx


5 kommenttia:

 1. Ihania herkkiä sävyjä :) Itse saan inspiraatiota mm. luonnosta, lehtiä en niin paljoa luekaan, mutta olen myös pinterestin suurkuluttaja!

  VastaaPoista
 2. Marjo, kiitos kommentistasi. Oli ihana vain tehdä jotakin yksinkertaista itselle rakkaista sävyistä.

  Susanna, luonto on yksi ihanimmista inspiraation lähteistä ja ideat loputtomia muuttuvan luonnon äärellä :)

  VastaaPoista
 3. Ihana `läjä´. Herkullinen värimaailma. Just niin sun sorttinen. :)

  VastaaPoista

Ilahdun vierailustasi!